About us

Stichting Big Shots Events is opgezet in 2017 om door middel van basketbal camps de jeugd te enthousiasmeren om met veel plezier te sporten en zich te ontwikkelen. De eerste camps werden in de zomer van 2018  georganiseerd. Het initiatief voor de camps is ontstaan omdat wij, Matthijs Groot in samenwerking met vele eredivisie spelers in Nederland, het ontzettend belangrijk vinden dat kinderen kunnen bewegen, zich ontwikkelen en bovenal een geweldige tijd kunnen hebben. Samen met vele top jeugd trainers, eredivisie spelers, (inter)nationale coaches en veel vrijwilligers bouwen we aan een organisatie die heel Nederland wil verbinden.

Deelname aan de camps is mogelijk voor alle leeftijden, omdat we camps organiseren voor kids van 6 tot 12 jaar (Mini Camps), voor 12 t/m 15 jaar, voor 15 jaar en ouder en voor elite spelers. Het maakt niet uit op welk niveau je basketbalt, iedereen is welkom. Op het camp ligt de nadruk op fundamentals/skills en het spelen van 1-on-1. Dit zal op de trainingen, onder het oog van de topcoaches met veel aandacht voor het individu, aan bod komen. Daarnaast zijn er verschillende 3x3 en 5-5 competities waarbij de skills, geleerd op de trainingen, kunnen worden toegepast in teamverband.

Onze week is geslaagd als de deelnemers een week hebben gehad om nooit te vergeten en zowel op basketbal- als op algemeen gebied stappen hebben kunnen maken in hun ontwikkeling.

De U15, 15+ & Elite camps vinden plaats in het Landstede Sportcentrum in Zwolle. Een geweldige locatie waar sport en educatie hand in hand gaan en waar wij een week te gast zijn. Omdat we te gast zijn zullen bepaalde regels gevolgd moeten worden om het plezier en de veiligheid van iedereen te kunnen waarborgen. De trainingen, wedstrijden en maaltijden zullen allemaal in het Landstede Sportcentrum plaatsvinden. We overnachten in de ZBC-hal, op zo’n 300 meter lopen van het Landstede Sportcentrum.
De Mini Camps vinden op verschillende plekken in Nederland plaats, waardoor wij zoveel mogelijk kinderen in hun eigen omgeving kunnen helpen om een geweldige week te beleven!

Wil jij deel uitmaken van één van de Big Shots Basketball Camps? Inschrijven is mogelijk via de website.