Jeroen van Vugt aankomende zomer coach van de high potential group op het U15 Camp!

Deze zomer zullen we in navolging van het reeds bestaande elite camp ook bij het U15 camp een groep gaan vormen die door middel van extra trainingen van hoger niveau meer uit zichzelf kunnen gaan halen. Deze trainingen zijn onderdeel van het U15 camp zelf en er hoeft niet apart voor worden ingeschreven.

Coach voor de high potential group is oud-eredivisie speler Jeroen van Vugt. Na zijn actieve carrière, waar hij in de eredivisie speelde voor Den Bosch, Nijmegen en Weert, besloot Jeroen op relatief vroege leeftijd te kiezen voor een coaching carrière. Als assistent heeft hij veel geleerd van Europese topcoaches in Den Bosch en bij het Nationaal Team U18 en inmiddels heeft hij ook ruimschoots zijn sporen verdiend als opleider van talenten bij de Basketball Academy in Den Bosch, waar hij veel goed werk heeft geleverd met de regionale jeugd en met de skills practices voor de jongste jeugd. Sinds afgelopen seizoen is Jeroen actief in Bemmel, waar hij headcoach is geworden in de Dames Eredivisie, assistent bij het BNXT team en tevens coacht in de United Academy.

“Of het nu gaat om witte vlekken in Nederland, zoals Vlissingen en Den Helder, waar we voor de jongste jeugd een Mini Camp proberen neer te zetten of om voor talenten ontwikkelingsmogelijkheden proberen te creëren; als organisatie doen we ons best om elk jaar weer stappen te maken”, aldus Matthijs Groot. “Met de toevoeging van deze groep aan het U15 camp wordt weer een volgende stap gezet in de ontwikkeling van de Big Shots Camps. Jeroen brengt met zijn ervaring en oog voor detail op de trainingen een mogelijkheid voor jonge spelers en speelsters een stap in hun ontwikkeling te maken en zo nog meer uit deze week te halen.”

Deelname aan het U15 Camp van 25 t/m 30 juli is mogelijk voor iedereen. Tijdens het U15 camp wordt de groep voor de extra trainingen na overleg samengesteld. Deelnemers die in aanmerking komen voor de High Potential Group zijn spelers die de oefeningen met (te) groot gemak uitvoeren, laten zien dat ze hard willen werken en een betere basketballer willen worden. 
Deelnemers voor de camps kunnen zich via de website www.big-shots.nl aanmelden.