Kevin Bleeker eindverantwoordelijk voor de Mini Camps in Haarlem, Den Helder en Zwolle!

Kevin Bleeker, basketbal international en huidig kampioen van Nederland met Landstede Hammers, is komende zomer eindverantwoordelijk voor het Mini Camp in Haarlem dat voor het eerst georganiseerd gaat worden van 7 t/m 10 juli in sporthal Onze Gezellen in Haarlem Noord.

Geboren en getogen in Alkmaar wilde Kevin Bleeker graag wat terugdoen voor de regio waar hij is opgegroeid. Beide ouders basketbalden en van jongs af aan was de sporthal vooral een kinderopvang waar hij in opgroeide! Na de eerste jaren in de jeugd bij Alkmaar Guardians maakte Kevin de overstap naar de jeugdopleiding van Den Helder om zich daar te ontwikkelen. Na zijn schooltijd vertrok hij naar de USA om 4 jaar op college te spelen voor Canisius. Na een jaar in Europa, Den Bosch speelt Kevin nu reeds 2 jaar in Zwolle bij de Landstede Hammers. afgelopen zomer was Kevin als manager verbonden aan het U15 camp en daarbij veel geleerd. Daarnaast zat hij een maand in de USA om daar clinics te verzorgen in samenwerking met zijn teamgenoot Noah Dahlman. Deze zomer zal hij voor het eerst leiding geven aan zijn eigen Mini Camp!

Voor Kevin is het een mooi moment om iets terug te doen voor de regio waarin hij is opgegroeid: "Basketball heeft een grote rol gespeeld in mijn leven. Ik heb veel aan deze mooie sport te danken; ik heb er mijn beroep van kunnen maken en heb er mooie plekken in vele landen door mogen bezoeken. Door middel van dit Mini Camp hoop ik in de regio waar ik vandaan kom de jeugd te enthousiasmeren en te laten zien wat voor een mooie sport basketball is. Ik heb zelf vroeger als jonge jongen aan meerdere zomerkampen deelgenomen, waar ik het altijd onwijs gaaf vond om te mogen leren van eredivisie spelers. Mede hierdoor is mijn passie voor basketball gegroeid en ik hoop nu zelf om kinderen te inspireren en te laten groeien als basketball spelers. Ik ga er van uit dat we er samen met de andere trainers en alle deelnemers een paar fantastische dagen van gaan maken!"

Naast Kevin zullen in de komende maanden de overige trainers voor het Mini Camp in Haarlem bekend gemaakt worden via de website en de social media kanalen. 

"De kop van Noord-Holland is een regio waar we de afgelopen jaren nog geen camps hadden georganiseerd. We vinden het belangrijk om zoveel mogelijk jeugdbasketballers in aanraking te laten komen met helden uit de Nederlandse eredivisie. Kevin komt uit Alkmaar, is international en werd afgelopen seizoen kampioen van Nederland! Het is voor het Nederlandse basketbal belangrijk dat spelers zoals Kevin graag de jeugd willen inspireren in de regio waar zij in het verleden veel jeugdwedstrijden gespeeld hebben. Huidige eredivisie basketballers hebben, in mijn ogen, namelijk ook een verantwoordelijkheid naar de volgende generatie basketballers om ze te laten zien hoe mooi de sport is en wat je er mee kunt bereiken. Afgelopen zomer heeft Kevin een geweldige job gedaan in de organisatie van het U15 Camp en daarbij dus veel inzicht gekregen in hoe de camps worden opgezet en uitgevoerd. We gaan ook in Haarlem een prachtig programma voor de jeugd neerzetten.", aldus Matthijs Groot, organisator van de Big Shots Camps.

Deelname aan het Mini camp is mogelijk voor alle jeugd in de leeftijd 6 t/m 12 jaar. Het maakt niet uit bij welke club je speelt (of zelfs als je nog niet op basketbal zit), op welk niveau je basketbalt, iedereen is welkom. Op de camps wordt de nadruk gelegd op fundamentals en skills en het spelen van 1-on-1. Daarnaast zijn er natuurlijk wedstrijd elementen waarbij de skills, geleerd op de trainingen, kunnen worden toegepast in teamverband.
Deelnemers voor de camps kunnen zich via de website www.big-shots.nl aanmelden.