"Ook in Zeeland verdienen de kids een leuk basketbalkamp!"

Sinds 2018 probeert de organisatie achter de Big Shots Camps zoveel mogelijk kids te inspireren door ze in contact te laten komen met Nationaal Team spelers en speelsters, lokale top coaches en actieve (of oud-)eredivisie spelers en speelsters. Plezier en enthousiasme in het spelletje zijn de belangrijkste ingrediënten om een mooie en langdurige basketbalcarrière te krijgen – of het nou op topniveau, of voor plezier met vrienden gaat zijn. Niet voor niks is daarom het Big Shots motto “Inspiring the next generation”.

Tom Koopman, oud-speler van Den Helder Suns, organiseert komende zomer het eerste Mini Camp in Vlissingen. In tegenstelling tot de andere Mini Camps is het in Vlissingen mogelijk om deel te nemen in de leeftijd t/m U14. In de laatste week van de zomervakantie wordt het Mini Camp georganiseerd in het Scheldemond College in Vlissingen van 30 augustus t/m 2 september.
Tom Koopman begon zijn carrière in de jeugd van BS Weert. Hierna speelde de power forward 4 jaar collegebasketbal bij The Citadel in Charleston, South Carolina, waar hij ook een militaire opleiding volgde bij Army en Airforce. Hij begon zijn professionele carrière bij Den Helder Suns, en heeft een jaar in Italië gespeeld. Inmiddels is Tom op een lager niveau gaan spelen en gestart met zijn maatschappelijke carrière. Ook heeft Tom meerdere jeugd EK’s met het Nederlands Team gespeeld.

Al hoewel Tom, samen met zijn vriendin en dochter, woont in Den Helder komt hij vaak in Zeeland. “Vanwege mijn schoonfamilie kom ik regelmatig in Zeeland. Mijn vriendin speelde in haar jeugd bij BV Souburg en BC Vlissingen en ik ben via haar in aanraking gekomen met het basketbalwereldje in Zeeland. Heb de afgelopen jaren erg leuke mensen ontmoet, die allemaal de passie hebben voor basketbal. Toen ik hoorde dat er in de zomer in Zeeland geen basketbalkamp was, leek het me een goed idee om samen met Big Shots dit gat te proberen te vullen, want ook in Zeeland verdienen de kids een leuk basketbalkamp! Dus doe gezellig mee en meld je aan, samen maken we er een leuk en leerzaam kamp van!”

Omdat er relatief weinig kinderen basketballen in Zeeland is er besloten om het Mini Camp in Zeeland te organiseren voor een bredere doelgroep, waardoor ook basketballers t/m 14 jaar mogen deelnemen. Hiermee hopen we zoveel mogelijk kids een mooie basketbalweek te bezorgen. 
Gelukkig zijn er ook veel initiatieven om het basketbal in Zeeland te laten groeien. Ieder weekend is er een basketball’scool programma in Vlissingen. Er is een basketbalklas voor middelbare school leerlingen van het Scheldemond College, waardoor er onder schooltijd extra getraind kan worden. Verder wordt pauzesport en sportmix georganiseerd op basisscholen in Vlissingen, waar jeugd in aanraking komt met basketbal onder leiding van lokale trainers. 

Ook lokaal is er al veel enthousiasme om in Zeeland een mooi Mini Camp neer te zetten. Quintana Pattinama is zelf oud-speelster van BV Souburg en BC Vlissingen en tegenwoordig eigenaar van Fun Comes First en trainster van het Basketball's Cool programma. "Na een aantal jaren compleet uit het Zeeuwse basketbalwereldje gestapt te zijn, begon het toch weer te kriebelen. Om mijn steentje bij te dragen ben ik ingestapt in het basketball’scool programma waar ik iedere zondag kids van 5 tot 12 jaar training geef. Vanuit deze groep zijn er al een aantal kids enthousiast doorgestroomd naar de vereniging. Toen Big shots contact met mij opnam om te kijken naar de mogelijkheden om hun Camp hier in Zeeland op te zetten heb ik volmondig ja gezegd. Want hoe leuk is het nou om deze zomer met heel veel jeugd een paar dagen lekker te ballen, nieuwe dingen te leren en vooral heel veel plezier te hebben! Ik heb er in ieder geval enorm veel zin in. Dus schrijf je snel in!”

Deelnemers voor het Mini Camp in Vlissingen en alle andere Big Shots Camps kunnen zich aanmelden via de website: www.big-shots.nl