Zera Butter en Kevin Bleeker versterken de organisatie als nieuwe bestuursleden!

In 2018 zijn we als stichting op 4 verschillende locaties gestart met de Big Shots Basketbal Camps! In de afgelopen 5 jaar zijn we ieder jaar gegroeid in aantallen deelnemers, de hoeveelheid camps en de doelgroepen die we proberen te bedienen. Inmiddels zijn we actief in 11 verschillende regio's van Nederland met onze Mini Camps en zijn er 3 verschillende overnachtings camps in Zwolle voor basketballers in de groepen U15, 15+ en Elite deelnemers. Om deze groei ook binnen de organisatie goed op te kunnen vangen zijn Zera Butter en Kevin Bleeker als bestuursleden aangetreden waarbij ze als bestuurslid mede verantwoordelijkheid dragen over de verschillende camps. 

Zera Butter en Kevin Bleeker zijn beide (oud)-eredivisiespelers (geweest), hebben in het Nationaal Team gezeten, hebben tijdens hun spelerscarrière al veel ervaring opgedaan met het geven van clinics en komen uit echte basketbalfamilies waardoor het enthousiasmeren van de volgende generatie aan basketballers in hun DNA zit. Dat is bij de camps meteen zichtbaar geworden de afgelopen jaren. Middels hun nieuwe rol in de organisatie kunnen ze zich zelf verder ontwikkelen op bestuurlijk vlak en hun ideeën voor de ontwikkeling van de organisatie kunnen ze nu vorm gaan geven. 

"Ik ben begonnen als coach bij de camps, vervolgens als headcoach en afgelopen zomer als mede-organisator betrokken geraakt bij de organisatie van Big Shots", zegt een vrolijk lachende Zera Butter vanuit Bali waar ze nu al een paar maanden verblijft. "Ik heb met ontzettend veel plezier gewerkt aan de verschillende kampen, basketbal zit in mijn hart en nieren en ik vind het geweldig om kids de gelegenheid te geven om zich te ontwikkelen en plezier te laten hebben op de kampen." Zera ziet zichzelf de komende jaren meer betrokken raken bij de verschillende evenementen die de organisatie wil gaan organiseren. "Ik heb in mezelf ontdekt dat het vuurtje voor het organiseren van evenementen is gaan branden. Ik krijg er ontzettend veel energie van om een plan te ontwikkelen en dat vervolgens uit te voeren. Ik zie een toekomst bij Big Shots waar ik kan groeien en waar ik als oud speelster een rol in wil spelen, ook op management en organisatorisch gebied. Daarnaast is de samenwerking met Kevin en Matthijs ook heel fijn en hebben we veel mooie plannen voor ogen voor de toekomst."

Kevin Bleeker is al een aantal jaar speler van de Landstede Hammers in Zwolle en sinds kort ook parttime werkzaam bij FrontRow, waar hij campagnes op sportgebied gaat opzetten. Sport verbindt en enthousiasmeert! "De afgelopen jaren heb ik met veel plezier in de zomermaanden meegeholpen aan het organiseren en uitvoeren van verschillende camps", zegt Kevin. "Ik vind het erg leuk om de jeugd in Nederland enthousiast te maken over basketbal en zo deze mooie sport te helpen laten groeien. Ik ben dan ook erg blij om een grotere rol te krijgen bij Big Shots!"

Matthijs Groot is blij met de versterking van de organisatie: "Zowel Zera als Kevin hebben de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan binnen de organisatie als coach, manager en als eindverantwoordelijke bij verschillende camps. De persoonlijke groei die ik ze heb zien door maken, hebben mij er van overtuigd dat het voor de toekomst van de camps van belang is dat zij middels een bestuursfunctie medezeggenschap en de daarbij horende verantwoordelijkheid krijgen over de toekomst van de camps. Ik zie daarom de toekomst met zulke uitstekende collega's zonnig tegemoet!"

Deelnemers voor de camps kunnen zich via de website
www.big-shots.nl aanmelden.