About Us

De Big Shots Basketball Camps werden in de zomer van 2018 voor het eerst georganiseerd. Het initiatief voor de camps is ontstaan omdat wij, Matthijs Groot en Kevin Bleeker, in samenwerking met vele eredivisie spelers in Nederland, het ontzettend belangrijk vinden dat kinderen kunnen sporten, zich ontwikkelen en bovenal een geweldige tijd kunnen hebben. Samen met vele top jeugd trainers, eredivisie spelers, (inter)nationale coaches en veel vrijwilligers bouwen we aan een organisatie die heel Nederland wil verbinden.

Deelname aan de camps is mogelijk voor alle leeftijden, omdat we camps organiseren voor kids van 7 tot 12 jaar, voor 12 t/m 15 jaar, voor 15 jaar en ouder en voor talentvolle spelers. Het maakt niet uit op welk niveau je basketbalt, iedereen is welkom. Op de camps ligt de nadruk op fundamentals/skills en het spelen van 1-on-1. Dit zal op de trainingen, onder het oog van de topcoaches met veel aandacht voor het individu, aan bod komen. Daarnaast zijn er verschillende 3x3 en 5-5 competities waarbij de skills, geleerd op de trainingen, kunnen worden toegepast in teamverband.

Onze week is geslaagd als de deelnemers een week hebben gehad om nooit te vergeten en zowel op basketbal- als op algemeen gebied stappen hebben kunnen maken in hun ontwikkeling.

De U15, 15+ & Elite camps vinden plaats in het sportcentrum van Landstede in Zwolle. Een geweldige locatie waar sport en educatie hand in hand gaan en waar wij een week te gast zijn. Omdat we te gast zijn zullen bepaalde regels gevolgd moeten worden om het plezier en de veiligheid van iedereen te kunnen waarborgen. De trainingen, wedstrijden en maaltijden zullen allemaal in het Landstede Sportcentrum plaatsvinden. We overnachten in de ZBC-hal, op zo’n 300 meter lopen van het Landstede Sportcentrum.
De Mini Camps vinden op verschillende plekken in Nederland plaats, waardoor wij zoveel mogelijk kinderen in hun eigen omgeving kunnen helpen om een geweldige week te beleven!

Wil jij deel uitmaken van één van de Big Shots Basketball Camps? Inschrijven is mogelijk via het inschrijfformulier op de website.